Horse and Dog Trail

Horse and dog trail is een nieuwe, maar erg leuke uitdaging voor ruiter, paard en hond. Hierbij werken de ruiter, het paard en de hond als team samen. Dit betekent dat bij de horse and dog trail de ruiter te paard samen met de hond een trailparcours aflegt. Zowel de ruiter en het paard als ook de hond krijgen tijdens dit trailparcours hun eigen taken.

Zowel de oefeningen die de ruiter en het paard samen uitvoeren, als ook de oefeningen van de hond worden door een judge beoordeeld en krijgen een scoore toegekend. De gehele combinatie ruiter, paard en hond worden als totaal plaatje beoordeeld. Door de oefeningen in dit trailparcours wordt de band tussen ruiter te paard en de hond versterkt. Daarnaast is het ook nog eens heel erg leuk om te zien hoe de ruiter, het paard en de hond samen werken.

In Duitsland wordt deze tak van het westernrijden sinds 2001 in competitie verband beoefend.

Bij het hek moet Face wachten totdat Jacqie en ik door het hek heen zijn en moet dan op commando weer bij ons aansluiten.

Zo komen alle hindernissen die tijdens een normaal trailparcours uitgezet kunnen worden aan bod. Iedere keer staat er weer voorgeschreven wat de ruiter en het paard moeten doen en wat de hond moet doen.

Om aan deze tak van het westernrijden mee te mogen doen, moet het paard minimaal 5 jaar oud zijn en de hond minimaal 12 maanden.

Het paard moet al getraind zijn in de trail discipline en de hond moet voldoende gehoorzaam zijn.

Het is een super ervaring om samen met 2 van je geliefde viervoeters tegelijkertijd aan het werk te zijn! Een absolute aanrader voor mensen die er zowel paarden als honden op nahouden.

Meer over deze leuke tak van de westernsport kun je lezen op Sabine Langs horse and dogtrail