Lexie

Light it Up Downeaster Alexa
 
mijn verhaalmijn foto's

Australian Shepherd Teef

Kleur Zwart, tan en wit
Geboren 3 december 2014
Staartlengte Volledig
Schofthoogte 50 cm
Gewicht 23,8 kg
Vader Tri-Smith Lightin’up the Crack
Moeder Light it Up Gimme Gimme Gimme

Gezondheidsuitslagen

Ogen (ECVO) Vrij voor alles
Oogtest geldig tot 6-2-2021
HD FCI HD A
ED FCI vrij
MDR1 Vrij
HSF4 Vrij
CEA Vrij
PRA Vrij
DM Vrij
MH Vrij
NCL Vrij
M locus m/m
Tri-Smith Lightin’ Up The Track
(Rood, tan en wit)
Ragtimes Where It’s At
(Blue merle, tan en wit)
Ragtimes Light It Up
Thornapple Bedazzled
Tri-Smith’s Deck The Halls
(Zwart, tan en wit)
Merribrooks Pickup Man
Tri-Smith’s Little Bitty Tail
Light It Up Gimme Gimme Gimme
(Blue merle, tan en wit)
Bayoulands Stars and Stripes
(Zwart, tan en wit)
Crocker Acut Above Thurest
Bayoulans Hug Me Forever
Coralis’ Sunshine Sent From Haven
(Blue merle, tan en wit)
Bayshore Promised Land
Coralis’ Just A Kiss

Lexie is op 3 december 2014 geboren in de Light it Up kennel in Zaandam.

Lexie is een zeer werklustige, maar wat onzekere, hond. Haar onzekerheid uit zich in het algemeen in verbale communicatie. Met Face en Ike aan haar zijde kon zij als jonge hond de hele wereld aan, want ze vertrouwde feilloos op haar bodyguards. Na het overlijden van Face is Lexie wat zelfverzekerder geworden, maar ze vindt het prima als Ike haar uit de problemen houdt. Wanneer Lexie alleen mee op pad gaat kan ze soms iets wat spannend vinden, maar ze hersteld zich snel.

De fokker heeft Lexie regelmatig op shows uitgebracht en in november 2015 heeft Lexie de titel Nederlands Jeugd Kampioen behaald.

Ook met Lexie ben ik bezig in de dogfrisbee sport en dit vindt zij geweldig. Ze is zeer gedreven en snel, waardoor ze soms erg slordig is met het vangen van de frisbee. Daar zijn we hard mee aan het werk.
Sinds kort zijn we voorzichtig begonnen met Treibball en ook dit is iets wat Lexie heel erg leuk vindt om te doen. Ze leert snel en weet de ballen al zelfstandig van de ene naar de andere kant te brengen.

Daarnaast ben ik in 2016 begonnen Lexie naast Jacqie te laten werken voor het onderdeel Horse and Dog trail. Lexie is erg gek op Jacqie en deze combinatie is dan ook ideaal om mee te werken.

Lexie gaat samen met mij Ike en Phoebe met regelmaat mee naar de dagverzorging voor onze oudere medemens. Hoewel Lexie hier wat ongeduldig kan zijn, kan ze ook personen uitkiezen waarin ze zich helemaal kan verliezen. Achteraf blijkt dan vaak dat er met deze mensen iets is op dat moment, dus ook Lexie kan heel goed spiegelen alleen doet ze het niet zo vaak.

Lexie staat ingeschreven bij een Animal Casting bureau.

Hiernaast 2 reclamefilmpjes waar Lexie in schittert. De bijzondere trekking van de staatsloterij in 2017 waar Lexie op 9 seconde voor het eerst in beeld komt en de Mitsubishi reclame 2019 voor het elektrisch rijden.