Ike

Sun Yust Dream du Jardin de la Vigne

 

mijn verhaalmijn foto's

Op 3 november 2022 heeft Ike ons toch wel vrij onverwachts verlaten. Op woensdag 26 oktober is Ike gestopt met eten en vanaf dat moment ging het bergafwaarts. Na uitvoerig onderzoek bij de dierenarts bleek dat de tumoren die Ike op zijn milt had (geconstateerd in november 2020) op klappen stonden. We hebben toen besloten niet te wachten tot het zover zou zijn, maar hebben Ike thuis in het bijzijn van Lexie, Phoebe, Chip en ons in laten slapen.

Australian Shepherd Reu

Kleur Red merle, tan en wit
Geboren 13 oktober 2009
Staartlengte Natural Bob Tail
Schofthoogte 56 cm
Gewicht 29,8 kg
Vader Shine Sunny Boy of Clan Miphydes
Moeder Flaming Star du Jardin de la Vigne

Gezondheidsuitslagen

Ogen (ECVO) Vrij voor alles
Oogtest geldig tot 6-2-2021
HD FCI HD A
ED Vrijgesteld
MDR1 Drager
HSF4 Vrij
CEA Vrij
PRA Vrij
DM Vrij
MH Vrij
NCL Drager
SCM Vrij
ICS Vrij
CRM1 Vrij
HUU Vrij
Brachyurie (Bobtail) Drager
M locus m/M (265)
Shine Sunny Boy of Clan Miphydes
(Rood, tan en wit)
Puzzle Red Thunder des Yeux de Crystal
(Red merle, tan en wit)
Lotus
Naikane Red Hale Bopp
Horseman’s Phrentic Phyrne
(Rood, tan en wit)
Frieko’s Red Indian Summer
Farmhouse Linda
Flaming Star du Jardin de la Vigne
(Blue merle, tan en wit)
Gearhartss American Express
(Zwart, tan en wit)
Mistrettas Painted Lizard
Gearharts Grand Truffle
Sunswepts Excelent Choice
(Blue merle, tan en wit)
Agua Dulce My Hearts Contents
Charming Misschief

Ike is op 13 oktober 2009 geboren in Den Helder bij de Du Jardin de la Vigne kennel. Ike is een neefje van zowel Face als Jay en in menselijke kringen zou hij oom tegen hen moeten zeggen. Ike is een red merle reu van 56 cm en is een slag kleiner dan Face en Jay zijn, middelmatig qua bouw en dus meer het gewenste Aussie type. Ike is een ondernemende donderstraal en niet bang uitgevallen. Samen met Face denkt Ike de hele wereld aan te kunnen. Maar als zijn z’n grote vriend er niet bij is blijkt Ike stiekem toch een beetje onzeker, vooral naar reuen van zijn eigen grootte of groter. Ike is heerlijk vrij en onbevangen naar vreemde mensen. Hij zit het liefst de hele dag op schoot en volgens Ike is iedereen lid van zijn persoonlijke fanclub.

Net als Face en Jay loopt Ike ook mee naast het paard om ons te vergezellen op buitenritten. We zijn flink bezig met de Horse and Dog Trail. Ike is erg onbevangen en vrij t.o.v. paarden. Ike vindt de G&G oefeningen geweldig om te doen, maar het allermeest blinkt Ike uit in de dogfrisbee sport. Hier laat hij een enorme drive en atletisch vermogen zien. In de Dogfrisbee sport is Ike beter dan dat ik ben. Kortom Ike is een geboren werkhondje!

Ike is een reu die het kaas niet van zijn brood laat eten en hij gaat een conflict met een reu die in een hoge houding dreigend op hem af komt dan ook niet uit de weg. Ike is echter heel duidelijk te lezen, dus conflicten zijn makkelijk te voorkomen en Ike is goed controleerbaar en gehoorzaam.

Ike is een geboren therapiehond. Of ik hem nou inzet bij getraumatiseerde kinderen of mee neem naar dementerende ouderen, hij weet precies wat nodig is. Met zijn rust en zelfverzekerdheid wint hij iedereen voor zich. Ike gaat zelfs met regelmaat naar de dagverzorging van allochtone ouderen en weet ook deze mensen, die eigenlijk niet van honden houden, om zijn poot te winden.

Ike heeft in meerdere reclame campagnes mee gespeeld en in een Nederlandse serie. Hij zet altijd zijn beste beentje voor tijdens het reclame werk.

In enkele gevallen is Ike beschikbaar als dekreu voor passende teven

Samen met Jacqie en Ike heb ik in 2017 op het Animal Event in Hilvarenbeek een demonstratie Horse & Dog Trail gegeven. Wat heeft Ike hier hard gewerkt voor mij. Hij was echt de ster van de show!

Hieronder een kort filmpje van onze demonstratie tijdens het Animal Event.