Face

Double Trouble du Jardin de la Vigne
mijn verhaalmijn foto's

Op 8 februari 2017 heeft Face ons volkomen onverwachts, op veel te jonge leeftijd verlaten. Om 17.30 uur gaf hij aan niet lekker te zijn en om 20.00 uur is hij bij de dierenarts in het bijzijn van ons, Ike en Lexie ingeslapen. Face bleek een sijpelende tumor op zijn linker nier te hebben, hij had heel veel pijn en was niet meer te redden.

Australian Shepherd Reu

Kleur Blue merle met tan en wit
Geboren 18 maart 2005 ( 8 februari 2017)
Staartlengte NBT (natural bob tail)
Schofthoogte 60 cm
Gewicht  
Vader Gearhard’s American Express
Moeder Sunswepts Excelent Choice

Gezondheidsuitslagen

Ogen (ECVO)
HD FCI HD A
MDR1 Drager
Gearharts American Express
(Zwarte driekleur)
Mistrettas Painted Lizard Mistrettas Rough Eagle
Jamie’s Painted Lady
Gearharts Grand Truffle Mistrettas Bandito Ballou
Daughters Darling
Sunswepts Excelent Choice
(Blue merle met tan en wit)
Agua Dulce My Hearts Content Country-way’s Trendsetter
Agua Dulce Kiss and Tell
Charching Misschief Check N Double Check
Just Say Charge It
Face is op 18 maart 2005 geboren in Den Helder bij de Du Jardin de la Vigne kennel. Face is een forse bleu merle reu van 60 cm. Het is een natural bobtail, wat inhoudt dat hij zonder staart geboren is. Het is een veelzijdige hond met veel ‘will to please’.

Face doet aan dogfrisbee en Horse and Dogtrail. D.w.z. dat ik het onderdeel trail van het westernrijden met paard en hond tegelijk doe. Verder gaat hij graag naast het paard mee het bos in en dat doen we dan ook zoveel mogelijk. Maar Face doet ook heel erg graag aan dogfrisbee. Z’n zware bouw maakt het helaas onmogelijk om sommige faults (sprongen waarbij de hond over het lichaam van de handler heen gaat) veilig te doen.

Face is een vriendelijke hond naar mensen toe, maar hij bepaald zelf wie hij aardig vindt en wie niet. Vind Face je een leuk mens zit hij graag op schoot, voert een goed gesprek met je en dan zoals Aussies betaamt zal hij het niet nalaten om je te bedekken met de allerlekkerste Aussie kusjes.

Face is een hele stabiele hond. Hij is een spiegel van mijn ziel. Hij weet feilloos hoe mijn stemming is en past zich daar direct op aan. Face voelt feilloos aan wanneer ik een migraine aanval krijg en kan zich dan echt zorgen om mij maken.

Naar andere honden kan Face een tikje dominant zijn. Hij is hierin niet hinderlijk en zal niet uit zichzelf een conflict aangaan met een andere reu. Maar wanneer een andere reu hem of één van zijn roedelgenoten aanvalt, laat hij zich het kaas niet van het brood eten. Als een teef hem vervelend is loopt Face gewoon weg.

Dit filmpje is voor mij gemaakt door mijn lieve neef Robin in 2005. In een paar maanden tijd ben ik toen mijn Europees korthaar poes Kissy, mijn Oud Duitse Herder Prisca en mijn Quarter Horse merrie Okidokie kwijt geraakt. Dit filmpje heeft Robin gemaakt omdat ik er, na al deze ellende een beetje doorheen zat en om mij weer met vertrouwen naar de toekomst te laten kijken, want op 13 mei 2005 is Face bij mij komen wonen. Robin heeft dit filmpje dan ook de toepasselijke titel “Face, I’ve got faith” gegeven. Een heel bijzonder kado en ik ben hier nog altijd heel erg blij mee.

Reclame

Face wordt regelmatig gebruikt voor diverse reclamedoeleinden.