Jamai

Ricky van de Steenentafel
mijn verhaalmijn foto's

Op 25 maart 2024 hebben we Jamai onverwachts in moeten laten slapen. Hij stond in de ochtend op 3 benen en was niet meer in beweging te krijgen. Hij wilde zijn linker achterbeen echt niet meer belasten. We vreesde het ergste en een half uur later bevestigde de dierenarts deze vrees. Het pijpbeen van Jamai zijn linker achterbeen was gebroken en om hem verder lijden te besparen hebben we hem meteen in laten slapen.

Mini Shetlander Ruin

Geboren: 30 juni 2001
Kleur: Zwart
Hoogte: 85cm
Sire: Jasper v.d. Olde Maten
Dam: Melcette’s Fiesta

Jamai is een mini Shetlander ruin van 85cm hoog. In 2002 liep ik Jamai tegen het lijf bij een klant waar ik op bezoek was, Dierenhotel de Klomperhoek. Zij hadden Jamai bij hun buren vandaan gehaald omdat die hem naar de slager wilde brengen. Jamai was toen net één jaar oud. Hij moest volgens zijn eigenaars naar de slager omdat hij kleiner gebleven was dan de schapen die hem steeds kopstoten gaven en dat vonden ze lastig. Gelukkig had de eigenaresse van de Klomperhoek een groot hart en heeft zij voorkomen dat Jamai in de paardenworst belande. Maar ja, wat moest ze ermee, ze had al 5 pony’s. Ik zag Jamai en was verkocht. Ik heb hem ’s avonds opgehaald en sindsdien hoort hij bij mij. Jamai heeft in mijn moeder een vaste en trouwe verzorgster gevonden.

Jamai met Roos op zijn rug
Jamai voor z'n karretje
Toen Jamai 3 jaar oud was heb ik hem beleerd. Hij loopt nu met grote regelmaat voor z’n karretje en mijn moeder heeft om de week menles met hem.

Zeer geregeld komen er kleine meisjes op Jamai rijden. Nadat ze onze kleine zwarte teddybeer eenmaal gezien hebben zijn ze besmet met de Jamaikoorts. Jamai geniet zichtbaar van de kleine meisjes om zich heen en laat zich dan graag van z’n beste kant zien.

Op de pensionstal waar Jacqie en Jamai wonen is hij inmiddels de mascotte geworden. Iedereen komt hem even begroeten als hij op stal staat en heeft wel iets lekkers bij zich voor onze kleine opdonder.

We hebben dus erg veel plezier van onze kleine Jamai en voordat hij in mijn leven kwam wist ik niet dat je, als volwassene, zoveel plezier kan beleven aan een Shetlander!