Op zaterdag 29 en zondag 30 april 2017 heb ik samen met mijn vriendin Monique Verberne twee demonstraties Horse and Dog trail op het Animal Event gegeven namens de Australian Shepherd Club Nederland
Samen met onze American Appaloosa Future, American Quarter Horse Jacqie en de Aussies Vegas, Ike en Lexie zijn we de uitdaging aan gegaan om een mooie demonstratie van deze geweldige sport neer te zetten.

Horse & Dog trail is een onderdeel van het westernrijden waarbij de ruiter, het paard en de hond samen moeten werken. Aussies zijn bij uitstek geschikte honden om naast het paard te laten werken en dus leek dit de ASCN een leuke demonstratie om te geven.

Op zaterdag 29 april was de eerste dag waarop we ons kunnen hebben laten zien. Het was een drukke dag qua bezoekers en de demonstratie vond plaats in de hoofd demonstratie ring van het Animal Event, aan de Royal Canin Beach. Een flink aantal van de hindernissen die je tijdens een wedstrijd tegen kunt komen was voor ons op het strand gelegd.

De paarden kregen het aardig voor hun kiezen want de tribunes zaten vol met mensen en de vlaggen aan de vlaggenmasten klapperden flink. Omstandigheden die je thuis met trainen niet vaak tegen komt.
Future had hier meer weet van dan Jacqie en Monique Verberne had haar handen vol aan het netjes uitvoeren van de hindernissen.
Zo zie je maar dat werken met dieren je altijd voor verassingen kan zetten!
Op zondag 30 april hebben we Future dan ook een dagje rust gegund en ben ik alleen met mijn 3 musketiers naar het Animal Event geweest. En gelukkig maar, want op deze zondag waren de omstandigheden in de demonstratie ring door de harde wind nog wat extremer dan op zaterdag!

Al met al heeft het publiek een goede kijk gekregen in deze mooie sport. Met name Ike heeft de sterren van de hemel gelopen tijdens deze demonstraties en ik ben mijn drietal meer dan dankbaar dat ze deze twee dagen zo verschrikkelijk hun best voor mij hebben gedaan. Ze zijn hun gewicht in goud waard!