Vandaag was de dag van de EURO AUSSIE. Omdat er van 1 t/m 4 september 2011 de Euro Dog show in Nederland (Leeuwarden) gehouden wordt heeft de Raad van Beheer op kynologisch gebied de diverse rasverenigingen gevraagd hun kampioens clubmatch tijdens deze dagen te houden. Op die manier kunnen ook buitenlandse exposanten, die ingeschreven hebben op de Euro Dog show, deelnemen aan de kampioens clubmatches. De Australian Shepherd Club Nederland heeft hier gehoor aan gegeven en zo werd de kampioens clubmatch, in het 15de jaar dat de ASCN een feit, is vandaag gehouden op camping de Kleine Wielen in Leeuwarden.
Ik had besloten Face, Jay en Ike niet in te schrijven voor deze kampioens clubmatch omdat ik, heel eerlijk gezegd, niet zo’n fan ben van het showen van mijn honden. Maar natuurlijk ben ik wel van de partij als mijn vereniging iets organiseert en helemaal als ik daar met PRO PLAN dan ook nog eens hoofdsponsor van ben.

Dus vanmorgen vroeg zijn we richting Leeuwarden gegaan. Daar aangekomen was de eerste vraag die ik kreeg toen ik uit de auto stapte, kun jij ook een frisbee demonstratie geven? Dat was Erica Honing van de Bouncers die deze vraag stelde. Zij was aanwezig met haar frisbeeshop en had de ASCN beloofd een frisbee demo te verzorgen. Ze vond het alleen wel erg veel gevraagd haar cursisten 2 uur heen en weer 2 uur terug auto te laten rijden voor een demo van 30 minuten. Dus ter plaatse heeft ze mensen gevraagd om aan de demo mee te werken.
Nou frisbee ik serieus met mijn Aussies sinds juli 2011, pas erg kort dus. Maar we hebben altijd veel plezier tijdens de training en heb ik toegezegd mee te doen.
En schik hadden we!! Ik moest wel even snel bedenken met welke van mijn kanjers ik deze demo zou doen en de keuze viel op Ike omdat ik hem over mij heen kan laten springen, altijd veel spektakel om te zien. Hieronder een kleine foto impressie van onze eerste demonstratie dogfrisbee (met dank aan André Zuijdam van Digitaal foto en Dorien Vogelaar van Droversroad).